Werk aan je gezondheid en welzijn, juist in corona-tijd!

15-1-2021

Dit is een tijd van beperkingen, vanwege de lockdown maatregelen. De mogelijkheden om te ontspannen of iets te ondernemen zijn beperkt. Dat is iedereen wel zat, de een heeft er meer last van dan de ander. Sociale contacten kunnen een beetje krampachtig worden en sommige mensen zijn zelfs angstig. De kans bestaat ook dat je je leven even in de koelkast hebt gezet. Geen opleidingen, cursussen of een nieuwe baan. Of misschien voel je wel dat je iets anders wilt doen, maar weet je niet wat.
Als je je geraakt of beperkt voelt door deze corona-crisis, neemt je weerstand af. En dat is natuurlijk niet wat je wilt in deze tijd. Maar doe je daar dan iets aan? In de zorg ligt de focus erg op corona. Dus misschien laat je het maar even. Dan loop je het risico dat je lichaam wat harder aan je gaat schudden om actie te ondernemen.
Contactberoepen mogen niet werken in deze lockdown. Maar ik kan je wel helpen met kinesiologie, op afstand. Gister heb ik een dreumes behandeld, op afstand. Moeder werd emotioneel aan de telefoon, toen ik belde om te vertellen wat ik had gedaan. Het paste zo goed in het plaatje van dit meisje. Zij kan nu starten aan een toekomst zonder jeuk en buikpijn, in plaats van daar nog een paar maanden op te wachten.
Op afstand werken heeft niet mijn voorkeur. Sommige dingen gaan wat minder diep, bijvoorbeeld wat te maken heeft met bewustwording. Maar een heleboel kan wèl. Dus ik help je graag, nu even op afstand.