Diensten

In ons geweldig ingewikkelde lichaam moeten veel factoren samenwerken. En dan is er ook nog een wisselwerking tussen emoties, chemische processen in je lichaam en je fysieke cellen. De wisselwerking geldt ook andersom: heb je een nadrukkelijk aanwezige fysieke klacht, dan zal dit invloed hebben op je stemming. Een verstoring op één onderdeeltje kan dan ook veel gevolgen hebben. Een bekend voorbeeld is last van je maag of een stijve nek tijdens een stressvolle periode. Dus heb je een klacht, dan is die meestal niet alleen. Ik kan jou helpen de samenhang hierin te ontdekken en nòg belangrijker, waarom dit probleem is ontstaan. Natuurlijk help ik je ook met het versterken van jouw zwakke plek, waardoor je weer het beste uit jezelf kunt halen.

Hoe kan ik jou helpen?

Wil je jouw zwakke plek versterken, en daarmee je klacht oplossen? Maak dan een keuze uit de mogelijkheden.

Heart Circle Empty_58b052

Op weg naar gezondheid

Je wordt gehinderd door bijvoorbeeld een probleem in je spijsvertering, spierklachten of vermoeidheid. Het maakt eigenlijk niet uit waar in je lichaam het probleem naar buiten komt. Waardoor is het probleem ontstaan? We gaan samen op zoek naar jouw zwakke plek en ik help je je gezondheid terug te winnen.

Crown_58b052

Leef je leven

Lekker in je vel zitten, zinvol aan het leven deelnemen. Tevreden op fysiek en mentaal gebied. Is dat wat je wil? Dan gaan we samen op zoek om de barrières die je nog tegenhouden, op te ruimen.

Partially cloudy night_58b052

Weg van je chronische ziekte

Als je een chronische klacht hebt, heb je je misschien al laten doorlichten door artsen. Maar zij kunnen niets vinden. Of vinden wel een label maar hebben er geen oplossing voor. Leer er mee leven, is dan het advies. Dat geldt bijvoorbeeld voor fibromyalgie of chronische vermoeidheid. Neem je daar genoegen mee? Of wil je het optimale uit je leven halen?

Jitske Rutte

Kinesioloog

Jitske Rutte

Via mijn kinderen ben ik in aanraking gekomen met kinesiologie. Mijn zoon was vanaf zijn geboorte allergisch voor van alles, zowel eten en drinken als pollen. Na allerlei behandelingen te hebben geprobeerd, zonder doorslaand succes, ben ik uiteindelijk bij een kinesioloog terecht gekomen. Met kinesiologie is hij helemaal van zijn allergieën afgekomen. Ik werd zo door de werking van kinesiologie gegrepen dat ik zelf de opleiding ben gaan volgen. Mijn dochter bracht me bij de volgende stap, want zij kreeg de diagnose PDD-NOS. Met haar als voorbeeld en “proefkonijn” ben ik zelf een techniek gaan ontwikkelen voor het oplossen van problemen in de neurologische ontwikkeling. Inmiddels functioneert ze fantastisch. En zo ben ik jaren verder gegaan met wetenschappelijk researchen van aandoeningen en daarvoor kinesiologie ontwikkelen. Hierdoor is een breed scala aan mogelijkheden ontstaan om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Behandelingen

Wat gaan we doen als jij besluit aan jouw klacht te willen werken? We maken een eerste afspraak, waarin we beginnen met een intake. Dan gaan we meteen aan de slag met de eerste behandeling. Een consult duurt 45 à 60 minuten. Hoeveel consulten nodig zijn, verschilt per klacht. Een richtlijn staat bij de verschillende mogelijkheden hierboven. 

De kosten van een consult bedragen € 70,- per keer. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging de FAGT en de RBCZ. Als je een verzekering hebt die alternatieve geneeswijzen dekt, kun je (een deel van) de kosten bij je verzekeraar terugvorderen. Check hiervoor de voorwaarden en vergoedingenlijsten van je verzekering.

Wil je meer weten over hoe kinesiologie werkt? Klik dan hier