Allergieën: herkennen en overwinnen

23-1-2024

Hoe herken je een allergie en nog belangrijker, hoe overwin je die? Want een leven zonder allergieën, het kan echt.

 

Allergieën, of overgevoeligheid voor bepaalde stoffen, komen vaak voor. Zeker bij kinderen is het een steeds vaker voorkomend probleem. Er zijn dan ook veel kinderen die aangepaste voeding nodig hebben, of te kampen hebben met ademhalingsproblemen. Voor

ouders betekent dit veel zorgen en veel gepuzzel om uit te vinden op

welke stoffen de kinderen reageren. Zeker bij jonge kinderen en baby’s is het lastig, omdat zij niet kunnen vertellen wat ze voelen. Ook op latere leeftijd kunnen allergieën ontstaan. Een bekend voorbeeld is hooikoorts.

 

Voeding als virus

Een allergische reactie is eigenlijk een reactie van het immuunsysteem om een “indringer” te verjagen. De allergische reactie kan heel duidelijk zijn, zoals eczeem. Maar wat er ook gebeurt en niet altijd duidelijk te zien is, is dat het verjagen van de indringer het lichaam heel veel energie kost. De afweer gaat omlaag, wat zich kan uiten in allerlei klachten en vatbaarheid voor virussen. Hierdoor kunnen ook chronische klachten ontstaan, zoals terugkerende oorontstekingen. Maar door de lage afweer kunnen ook vage klachten ontstaan, zoals moeheid of hoofdpijn.

 

Hoe vind je een allergie?

Het kan een heel gepuzzel zijn om te vinden waar jij of je kind op reageert. Bij een duidelijke allergische reactie kan een test bij een allergoloog de meeste voorkomende allergieën aantonen. Maar wat nou als het een minder voor de hand liggende stof is? Mijn praktijk is gevuld met mensen waarbij de allergoloog zegt dat er niets te vinden is. En toch bestaan de klachten. Met kinesiologie kun je de boosdoeners vinden, en nog belangrijker, overwinnen!

 

Een allergie overwinnen

Reguliere geneeskunde is erop gericht een allergeen te vinden en dan contact ermee te vermijden. Met kinesiologie kun je een allergie ook oplossen. De behandeling is erop gericht het lichaam weer in balans te brengen met de stof. Soms speelt de conditie van de darmen een rol bij de allergie, en moet daar eerst aan worden gewerkt. Mijn ervaring is dat de behandeling zeer fundamenteel werkt en zelfs hardnekkige allergieën weet op te lossen.

 

Eigen ervaring

Mijn zoon was vanaf zijn geboorte allergisch voor van alles en nog wat. Als hij een druppel badwater binnen kreeg kon hij daar een week ziek van zijn. We volgden een schema van het ziekenhuis: iedere week een voedingsmiddel introduceren. Eerst een halve eetlepel, dan een hele, en dan twee eetlepels. En dan kijken wat er gebeurt. Jemig wat een gedoe was dat. We zaten er als een havik bovenop om uit te vinden waar hij op reageerde en alles te vermijden. Tot ik in aanraking kwam met kinesiologie. Van een paar behandelingen ging hij al zo veel vooruit! Het heeft ervoor gezorgd dat hij gewoon weer alles kon eten en drinken. Ik vond de werking van kinesiologie zo fascinerend dat ik zelf de studie ben gaan doen. En inmiddels vele jaren later heb ik een heleboel cliënten kunnen uitzwaaien, blij en fit, verlost van hun allergie. Wil jij dat ook? Neem dan contact met me op.

Behandeling voor allergieën