Over mij

Mijn werkzame leven ben ik begonnen in het bedrijfsleven. Ik heb lange tijd gewerkt als marketingstrateeg, vooral bij banken en verzekeringsmaatschappijen. De laatste jaren in het bedrijfsleven heb ik gewerkt als interim-manager.

Via mijn kinderen ben ik in aanraking gekomen met kinesiologie. In eerste instantie via mijn zoon Jillis, die vanaf zijn geboorte allergisch was voor zo’n beetje alles wat los en vast zat. Ik merkte al snel dat ik via de reguliere geneeskunde niet veel verder kwam, zowel niet diagnostisch als niet oplossend. De kinderarts vond het onzin dat Jillis niet tegen suiker zou kunnen, terwijl ik bij Jillis overduidelijk een reactie zag. Daarom ben ik al snel alternatieve behandelmethoden gaan uitproberen. De diverse methoden maakten Jillis steeds een stukje sterker, maar zijn allergieën losten nog niet echt op. Toen hij vier jaar was kreeg hij ontzettende last van hooikoorts. Dat was het ergste: voedingsstoffen kun je vermijden, maar pollen in de lucht niet. Het werd tijd om weer iets anders te proberen, en viavia kwamen we bij een kinesioloog terecht. Na drie behandelingen was de hooikoorts helemaal weg en kon hij vrijwel alles eten en drinken. Dus zorgeloos buiten spelen, lekkere toetjes eten of een glas limonade drinken bij een vriendje werd allemaal mogelijk. Het is fantastisch om te zien wat een verschil de kinesiologie voor Jillis heeft gemaakt. De allergieën kostten hem zoveel energie. Die energie kon hij gaan gebruiken voor spelen, leren en vrolijk zijn. Ook geestelijk hielp het hem: het is fijn dat hij op school gewoon een traktatie aan kan nemen.

Jitske Rutte praktijk Treasure
Behandeling van fysieke en mentale klachten in Gouda

De werking van kinesiologie vond ik zo fascinerend dat ik erdoor gegrepen werd. In 2007 ben ik dan ook met scholing tot kinesioloog begonnen. In 2009 heb ik mijn volledig erkende eigen praktijk geopend.

Mijn dochter Mila heeft me tot de volgende stap gebracht. Zij kreeg op haar vijfde de diagnose PDD-NOS. De voornaamste problemen waar we zowel thuis als op school tegenaan liepen waren concentratieproblemen, woede-uitbarstingen en prikkelverwerking. Ook liep haar spraak/taalontwikkeling achter en pakte ze het leren op school niet op. Met Mila als voorbeeld en “proefkonijn” ben ik zelf een techniek gaan ontwikkelen voor het oplossen van problemen in de neurologische ontwikkeling. Mila heeft daardoor een gigantische sprong gemaakt op alle gebieden. Woede-uitbarstingen kwamen niet meer voor, lezen en rekenen heeft ze snel ingehaald en logopedie was niet meer nodig. Waar er eerst nog sprake van was dat ze naar speciaal basisonderwijs zou moeten, kon ze door deze ontwikkelling gewoon op haar eigen school blijven. Op haar vijftiende hebben we haar opnieuw laten testen. Toen bleek geen sprake meer van enige aandoening: geen kenmerken van autisme, geen concentratieproblemen, geen scheefheden in intelligentie en geen angststoornissen.

En zo ben ik jaren verder gegaan met wetenschappelijk researchen van aandoeningen en daarvoor kinesiologie ontwikkelen. Hierdoor is een breed scala aan mogelijkheden ontstaan om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Voor mijn kinderen heeft kinesiologie een mega verschil gemaakt. Wil jij ook lekker in je vel zitten, meer gezondheid en zinvol aan het leven deelnemen? Het is mijn passie je daarbij te helpen.

Om jouw lichaam en energie te laten spreken, maak ik gebruik van kinesiologie. Kinesiologie maakt het mogelijk zeer gedetailleerd te werken op het gebied van zowel lichaam, geest als ziel. Wil je meer weten over kinesiologie? Klik dan hier