Leef jij je leven?

31-12-2023

Oudejaarsdag, traditioneel een moment om naar het afgelopen jaar te kijken en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Goede voornemens maken. Mijn tip: sta stil bij waar je een passie voor hebt. Datgene waar je een vlammetje voor voelt, dat is waar het om draait in jouw leven.

Een groot deel van je leven wordt misschien opgeslokt door praktische zaken als geld verdienen, je gezin etc. Het is niet altijd makkelijk je leven te vullen met waar je werkelijk een passie voor hebt. En dat geeft ook niet, als je maar genoeg aandacht aan je vlammetje geeft om het sterker te maken. Daarmee zet je jezelf meer in je kracht.

Maar als jouw mijmering over het voorbije jaar aangeeft dat je wel erg geleid bent door praktische zaken, of misschien niet eens weet waar je vlammetje voor brandt, dan is mijn advies daarmee aan de slag te gaan. Ruim meer tijd in voor je passie, of ga zoeken wat het voor jou inhoudt. Daarmee voorkom je dat je lichaam je wakker gaat schudden. Want dat is wat er kan gebeuren: je lichaam gaat signalen afgeven dat je op de verkeerde weg zit. Dat doet je lichaam eerst fluisterend, dan roepend, en uiteindelijk schreeuwend. Deze signalen kunnen bijvoorbeeld zijn vermoeidheid die niet over gaat, of spierklachten die steeds terugkeren. Tot zelfs auto-immuunziekten aan toe. Zo ver wil je het vast niet laten komen.

Dus met de mooie woorden van Coldplay:

“Lights will guide you home

And ignite your bones”

Zoek je vlammetje, voel de drive in je lichaam, en leef je leven!

Loop je vast in je zoektocht of de praktische invulling er van? Met kinesiologie kun je blokkades opruimen en paden effenen. Ik help je er graag mee. I will try to fix you 😉.
Behandeling van fysieke en mentale klachten in Gouda