Tips tegen het corona-virus

16-3-2021

Nu er licht lijkt te gaan schijnen aan het einde van de Corona-crisistunnel, is het zaak fit te blijven. Daarom van mij een aantal tips om je weerstand tegen het virus te verhogen en, als je toch ziek wordt, er zo snel mogelijk bovenop te komen.
Allereerst is een goede basisafweer nodig. Versterk je immuunsysteem zodat het virus snel kan worden opgeruimd als je er mee in contact komt. Voor deze basis kun je extra vitamine D, vitamine C en zink nemen.
Voor het opruimen van het virus heb je Natural Killer cellen en Macrofagen nodig. Ook is het belangrijk dat er een evenwichtige reactie van je immuunsysteem is. Dus dat niet de kanonnen ergens afgaan terwijl andere delen aan het luieren zijn. Voor zowel het stimuleren van deze cellen als het evenwicht, is Echinacea een goede optie. Je kunt daar 500 mg van nemen 2 à 3 keer per dag.
Besmetting met het Corona-virus kenmerkt zich door heftige ontstekingen. Deze ontstekingen kun je het beste in een vroeg stadium remmen. Hiervoor werkt curcumine goed, de werkzame stof uit curcuma. Als je eenmaal besmet bent, neem dan 500mg curcumine 3 à 4 keer per dag. Je mag zelfs tot 1000mg 4 keer per dag gaan. Let er wel op dat je capsules koopt waarin deze hoeveelheden curcumine zijn aangegeven, en niet het gewone curcuma poeder. Deze zijn veel minder werkzaam.
Bij ontstekingen komen ook vrije radicalen vrij, die veel schade kunnen aanrichten. Om de vrije radicalen te binden is Glutathion een goede optie.
Natuurlijk helpt bij de preventie van een besmetting, en het versterken van je afweer ook een gezonde leefstijl. Niet teveel stress, beweeg (niet teveel en niet te weinig), gevarieerd eten, en mediteren of wandelen in de natuur. En in mijn ogen het allerbelangrijkste: leid een voor jou zinvol leven, doe waar je in gelooft en wees trouw aan wie je wilt zijn.
Hopelijk leiden deze tips jou fit door deze crisis heen. Maar hapert jouw afweer, heb je moeite met het vinden of vormgeven van je passie, of zit je niet lekker in je vel, dan help ik je natuurlijk graag.