Meer gezondheid voor je kind

In dit traject gaan we aan de slag om klachten als vermoeidheid, astma, buikpijn of allergieën aan te pakken.

Problemen in de spijsvertering of allergieën komen bij kinderen vaak voor. De klachten kunnen heel duidelijk zijn, zoals buikpijn of eczeem. Vaak horen er ook bijkomende klachten bij. Het niet-lekker voelen heeft zijn weerslag op stemming bijvoorbeeld. Ook kost een dergelijk probleem het lichaam veel energie. Hierdoor gaat de afweer omlaag en het kind krijgt te maken met moeheid en vatbaarheid voor virussen. Hierdoor kunnen ook chronische klachten ontstaan, zoals steeds terugkerende oorontstekingen. En wat het is in de voeding of lucht dat het probleem veroorzaakt, is vaak niet zo duidelijk. Een allergietest geeft niet altijd uitsluitsel: soms wordt er niets gevonden, en soms wordt iets gevonden maar lost vermijden ervan het probleem nog niet echt op. Ook andere zaken kunnen spelen, zoals een virus (Pfeiffer). Bij jonge kinderen is het voor ouders nog lastiger om er achter komen wat er speelt, omdat het kind niet kan uitleggen wat er aan de hand is. Ik kan je kind helpen door de oorzaak van de klachten op te sporen en het lichaam weer in balans te brengen.

Behandeling kind

Traject

Het lichaam van jouw kind weet precies wat er aan de hand is. We hoeven het “alleen maar” te vragen. Wat speelt er, en welke oorzaak ligt daar onder? We zoeken alle elementen bij elkaar en helpen het lichaam te herstellen.

Werkwijze

Het traject beginnen we met een intakegesprek, waarin we de klacht van je kind bespreken. Wat is er aan de hand, hoe lang speelt dat al? Hoe is de ontwikkeling tot nu toe geweest? Ook wil ik graag weten wat je al hebt geprobeerd en wel of niet heeft geholpen. Soms speelt de bevalling of ziektes een rol. Daarna gaan we meteen aan de slag met de eerste behandeling. Na iedere behandeling overleggen we over het vervolg. Om het lichaam en de energie van jouw kind te laten spreken, maak ik gebruik van kinesiologie. Kinesiologie maakt het mogelijk zeer gedetailleerd te werken op het gebied van zowel lichaam, geest als ziel. Ook maak ik gebruik van hulpmiddelen als inzichtkaarten en bloesemremedies. Wil je meer weten over hoe dit werkt? Klik dan hier.

Praktische informatie

Een behandeling kost 70,- per keer en duurt 45 tot 60 minuten. Hoeveel behandelingen nodig zijn is op voorhand moeilijk te voorspellen. Om de behandeling een echte kans te geven adviseer ik rekening te houden met minimaal drie behandelingen. Wat gaan we dan doen:

  • Een intakegesprek en bij volgende afspraken praten over de ervaringen
  • Behandelen met kinesiologie
  • Adviezen over bijvoorbeeld voeding en de praktische invulling daarvan
  • Tips en oefeningen voor thuis
  • Dagelijks de mogelijkheid om vragen te stellen via app of mail

Mijn therapie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging de FAGT en de RBCZ. Als je een verzekering hebt die alternatieve geneeswijzen dekt, kun je (een deel van) de kosten bij je verzekeraar terugvorderen. Check hiervoor de voorwaarden en vergoedingenlijsten van je verzekering.