Kinesiologie

Behandeling van fysieke en mentale klachten in Gouda

Als je een fysieke of mentale klacht hebt, komt dat omdat je ergens een zwakke plek hebt. Dat klinkt misschien bot. Alsof je zelf de klacht hebt veroorzaakt. Zie het als een signaal van je lichaam. Je lichaam vertelt je dat er iets uit balans is. Wat is jouw zwakke plek, en waarom speelt deze zwakke plek op? Leer hem kennen zodat je hem kunt versterken.

Jouw lichaam weet allang wat er aan de hand is. We hoeven het “alleen maar” aan jouw lichaam te vragen. Om jouw lichaam en energie te laten spreken, maak ik gebruik van kinesiologie. Kinesiologie maakt het mogelijk zeer gedetailleerd te werken op het gebied van zowel lichaam, geest als ziel. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan hieronder verder.

Spiertesten

Met kinesiologie kun je je lichaam een verhaal laten vertellen. Hiermee kun je de oorzaak van je klacht opsporen en aanpakken. Kinesiologie zoekt jouw puzzelstukjes bij elkaar met een spiertest. Via een lichte druk op de arm registreer ik veranderingen in spierspanning. Deze verandering in spierspanning is een reactie op een vraag. Zie het als een soort energietaal. Ik maak hierbij gebruik van handposities (modes) en het aanraken van combinaties van acupunctuurpunten (formats). Deze modes en formats maken het mogelijk heel gedetailleerd het probleem op te zoeken, tot op het niveau van bijvoorbeeld een wervel, hormoon of bepaalde emoties.

 

Wil je zien hoe dit werkt? In het filmpje laat ik zien hoe de spiertest en modes werken.

Energie

Kinesiologie werkt met energie, die vrij moet stromen in en om je lichaam. Ons lichaam is eigenlijk één grote magneet. Iedere cel bevat een + en – pool waartussen een elektrische stroom loopt. Dit magnetisme zorgt ervoor dat onze miljarden cellen aan elkaar blijven “plakken”. Als dit magnetisme ergens in het lichaam verandert, kan dit tot een klacht leiden.

 

Iedereen kent wel de beroemde vergelijking van Einstein: E = mc2. Deze vergelijking betekent dat energie gelijk is aan massa, oftewel dat alle massa uit energie bestaat. Ons lichaam bestaat uit energie, maar ook een tafel of een mineraalsteen. Alles met een eigen energiefrequentie. Via de spiertest kan ik de onbalans vinden, maar ook welke energiefrequentie ik hier tegenover kan stellen, zodat de energie weer in balans komt. Dat kan bijvoorbeeld met een mineraalsteen, een bloesemremedie, gekleurd licht en nog veel meer.

Levenskracht

Onze levenskracht zorgt voor orde in onze systemen en herbouwt en vernieuwt onophoudelijk onze cellen. Je levenskracht stuurt je immuunsysteem aan, en roert zich via je onderbuikgevoel. Je levenskracht kan worden beïnvloed door tijdelijke stress, bijvoorbeeld een moeilijke periode op je werk. Dan kun je last krijgen van spieren of allergieën terwijl je dat daarvoor niet had. Signalen van je lichaam kunnen ook dieper gaan, over de invulling van je leven. Doe je de goede dingen? Wat is je passie? Doe je daar wat mee?

Gebruik van wetenschap

Het gebruik van modes en formats maakt dat ik zeer gedetailleerd kan werken. De technieken sluiten nauw aan bij bevindingen uit de wetenschap. Over de werking van bijvoorbeeld de hersenen, hormonen of het immuunsysteem. En hoe factoren samenwerken of invloed op elkaar hebben. Voor iedere klacht zijn er protocollen met de relevante modes en formats. En door de spiertest kunnen deze protocollen voor iedere cliënt worden gefinetuned. Iedere behandeling is uniek.

Gebruikte technieken

Mijn opleiding tot kinesioloog heb ik gevolgd bij Topki. In mijn praktijk werk ik met de volgende technieken:

  • De Neuro-energetische Transformatie Techniek (NETT). Deze techniek heb ik zelf ontwikkeld. Bevindingen uit vele wetenschappelijke onderzoeken heb ik samengebracht in een uitgebreid systeem. Zie verder pagina Optimale ontwikkeling van je kind.
  • Touch for Health van John F. Thie, de basis van de kinesiologie.
  • Stress Release van Wayne Topping.
  • Woordblind en Leefblind van Coby Schasfoort.
  • Transformerende Allergie Technieken (TAT) van Topki.
  • Stress Indicatie Punten Systeem (SIPS) van Ian Stubbings.
  • LEAP breinintegratie van Charles Krebs.
  • Chakra hologram en Genetisch hologram van Hugo Tobar.
  • Primaire en posturale reflexen (babyreflexen) ontwikkeld door het INPP (= Institute for Neuro Physiological Psychology).
  • Orthomoleculaire geneeskunde (over alle aspecten van voeding en waarvoor het in je lichaam wordt gebruikt).