Optimale ontwikkeling van je kind

Kinderen ontwikkelen zich voortdurend, fysiek en mentaal. Als een kind zich niet ontwikkelt volgens de maatstaven van consultatiebureau of school, dan is dat snel zichtbaar. Een kind, en ook de ouders, lopen hiermee tegen veel frustratie aan. Veel voorkomende symptomen zijn moeite met leren, moeheid, niet lekker in zijn/haar vel zitten, sociale omgang uit de weg gaan, motorische achterstand en een scala aan fysieke problemen als buikpijn, eczeem, astma etc. De problemen kunnen allerlei gradaties hebben. Als de problemen worden onderkend met een officiële diagnose als ADHD, dyslexie of autisme kunnen de kinderen extra hulp krijgen, of medicatie. Nog beter is het, als de problemen waar deze kinderen last van hebben kunnen worden verminderd, of zelfs helemaal verdwijnen.

Behandeling kind

Traject

Het lichaam van jouw kind weet precies wat er aan de hand is. We hoeven het “alleen maar” te vragen. Deze behandeling geeft de mogelijkheid een complex geheel aan factoren te behandelen in vier grote systemen. Het omvat de hersenen en zenuwstelsel, maag/darmkanaal, immuunsysteem en het endocrien systeem (hormonen en neurotransmitters). In ons geweldig ingewikkelde lichaam zijn deze systemen nauw met elkaar verbonden. Een verstoring kan dan ook brede gevolgen hebben. We zoeken alle elementen bij elkaar en helpen het lichaam te herstellen en creëren nieuwe mogelijkheden voor ontwikkeling. Wil je meer weten over het ontstaan van de verstoringen in de vier systemen? Klik dan hier

Nu denk je misschien: dat klinkt als een langdurig en ingewikkeld traject. Dat valt gelukkig reuze mee. Iedere behandeling geeft al mogelijkheden tot verbetering. Succes bereik je alleen door de therapie een echte kans geven en daarom adviseer ik rekening te houden met minimaal drie behandelingen. 

Werkwijze

Het traject beginnen we met een intakegesprek, waarin we de klacht van je kind bespreken. Wat is er aan de hand, hoe lang speelt dat al? Hoe is de ontwikkeling tot nu toe geweest? Ook wil ik graag weten wat je al hebt geprobeerd en wel of niet heeft geholpen. Soms speelt de bevalling of ziektes een rol. Daarna gaan we meteen aan de slag met de eerste behandeling. Na iedere behandeling overleggen we over het vervolg. Om het lichaam en de energie van jouw kind te laten spreken, maak ik gebruik van kinesiologie. Kinesiologie maakt het mogelijk zeer gedetailleerd te werken op het gebied van zowel lichaam, geest als ziel. Ook maak ik gebruik van hulpmiddelen als inzichtkaarten en bloesemremedies. Wil je meer weten over hoe dit werkt? Klik dan hier

Inhoud traject

Een behandeling kost 70,- per keer en duurt 45 tot 60 minuten. Hoeveel behandelingen nodig zijn is op voorhand moeilijk te voorspellen. Om de behandeling een echte kans te geven adviseer ik rekening te houden met minimaal drie behandelingen. Tussen de behandelingen zit minimaal 2 – 4 weken. Het lichaam krijgt dan de tijd de behandeling te verwerken en het te gaan toepassen. De mogelijkheid tot verandering is dan gemaakt, maar vaardigheden als aanpassing van gedrag of kunnen lezen moeten nog wel geleerd worden. Dat kost tijd en daarom is er een aantal weken tussen de behandelingen nodig.

Wat gaan we dan doen:

  • Een intakegesprek en bij volgende afspraken praten over de ervaringen
  • Behandelen met kinesiologie
  • Adviezen over bijvoorbeeld voeding en de praktische invulling daarvan
  • Tips en oefeningen voor thuis
  • Dagelijks de mogelijkheid om vragen te stellen via app of mail

Mijn therapie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging de FAGT en de RBCZ. Als je een verzekering hebt die alternatieve geneeswijzen dekt, kun je (een deel van) de kosten bij je verzekeraar terugvorderen. Check hiervoor de voorwaarden en vergoedingenlijsten van je verzekering.

Hieronder zie je grafieken van evaluaties van twee kinderen die ik heb behandeld. De grafieken zijn gemaakt op basis van vragenlijsten die de ouders hebben ingevuld bij de intake, en aan het einde van het traject. Zoals je ziet is de behandeling gericht op een breed scala van klachten waar kinderen last van kunnen hebben. Je kind zal met deze behandelingen nooit doorsnee worden, want dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Maar hiermee is je kind wèl de scherpe randjes kwijt en kan zich optimaal gaan ontwikkelen.

Effect behandeling leerproblemen
Effect behandeling leerproblemen