Weg van je chronische ziekte

Als je een chronische klacht hebt, heb je je misschien al laten doorlichten door artsen. Maar zij kunnen niets vinden. Of vinden wel een label maar hebben er geen oplossing voor. Leer er mee leven, is dan het advies. Dat geldt bijvoorbeeld voor fibromyalgie of chronische vermoeidheid. Neem je daar genoegen mee? Of wil je het optimale uit je leven halen?

Als je een fysieke of mentale klacht hebt, komt dat omdat je ergens een zwakke plek hebt. Dat klinkt misschien bot. Alsof je zelf de klacht hebt veroorzaakt. Zie het als een signaal van je lichaam. Je lichaam vertelt je dat er iets uit balans is. Wat is die zwakke plek? Leer hem kennen zodat je hem kunt versterken.

Oorzaken van chronische aandoeningen kunnen liggen in oude trauma’s die je lichaam nog vasthoudt. Of gedragspatronen die je ooit hebt aangeleerd. Misschien ligt de oorzaak wel in de manier waarop je je leven invult. Doe je de goede dingen? Vul je jouw leven met datgene waar je een passie voor voelt? Of wordt je tijd opgeslokt door praktische zaken als geld verdienen of zorgen voor je gezin?

Als jij het optimale uit je leven wilt halen, dan is daar echt veel mogelijk. Chronische aandoeningen zijn natuurlijk niet gemakkelijk op te lossen. Maar er is wel veel te verbeteren. Hoe ver we daarin komen, dat zal de tijd leren. Ga je ervoor?

Behandeling van fysieke en mentale klachten in Gouda

Werkwijze

Jouw lichaam weet allang wat er aan de hand is. We hoeven het “alleen maar” aan jouw lichaam te vragen. Wat is jouw zwakke plek, en waarom speelt deze zwakke plek op? Welke ervaring is een blokkade geworden, of welke karaktereigenschap is werkloos? Dat inzicht is jouw sleutel tot gezondheid. Voor dit inzicht zoeken we alle elementen, als een soort puzzelstukjes, bij elkaar. Ik reik je de stukjes aan en maak de weg vrij voor je. Of het een succes wordt, dat is aan jou. Succes bereik je door aan de slag te gaan met jouw inzichten, en bereid te zijn iets te veranderen in je leven.

Hoe gaan we dat dan aanpakken? We maken een eerste afspraak, waarin we beginnen met een intake. We bespreken jouw klacht en de historie daarin. Dan gaan we meteen aan de slag met de eerste behandeling. Na iedere behandeling overleggen we over het vervolg. Om jouw lichaam en energie te laten spreken, maak ik gebruik van kinesiologie. Kinesiologie maakt het mogelijk zeer gedetailleerd te werken op het gebied van zowel lichaam, geest als ziel. Ook maak ik gebruik van hulpmiddelen als inzichtkaarten en bloesemremedies. Wil je meer weten over hoe dit werkt? Klik dan hier.

 

Praktische informatie

Een behandeling kost 70,- per keer en duurt 45 tot 60 minuten. Ook krijg je adviezen ter ondersteuning over bijvoorbeeld voeding of supplementen, tips en oefeningen voor thuis en je kunt dagelijks vragen te stellen via app of mail.

Hoeveel behandelingen nodig zijn is op voorhand moeilijk te voorspellen. Om de behandeling een echte kans te geven adviseer ik rekening te houden met minimaal drie behandelingen.

Mijn therapie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging de FAGT en de RBCZ. Als je een verzekering hebt die alternatieve geneeswijzen dekt, kun je (een deel van) de kosten bij je verzekeraar terugvorderen. Check hiervoor de voorwaarden en vergoedingenlijsten van je verzekering.

Wil je meer weten over klachten waar ik in mijn praktijk veel mee werk? Klik dan hier

Jitske Rutte praktijk Treasure

Waarom een traject met mij?

Als je ervoor kiest om met mij een traject aan de gaan om je gezondheid terug te winnen, dan kies je voor een heel kundige, ervaren en empathische therapeut. Naast de verplichte medische kennis heb ik heel veel specifieke kennis vergaard. Ik breng kennis uit stapels wetenschappelijke onderzoeken samen en verwerk deze kennis in behandelprotocollen. Dit doe ik al vele jaren en voor allerlei aandoeningen. Daarnaast kan ik jouw situatie goed invoelen en begrijpen, maar je ook een spiegel voorhouden als dat nodig is. En de rode draad zien in jouw verhalen en de puzzelstukjes die we samen verzamelen. Prettig in de omgang en met veel kennis, dat is de meeste gehoorde terugkoppeling van mijn cliënten.