Weg van je chronische ziekte

Als je een chronische klacht hebt, heb je je misschien al laten doorlichten door artsen. Maar zij kunnen niets vinden. Of vinden wel een label maar hebben er geen oplossing voor. Leer er mee leven, is dan het advies. Dat geldt bijvoorbeeld voor fibromyalgie of chronische vermoeidheid. Neem je daar genoegen mee? Of wil je het optimale uit je leven halen?

Als je een fysieke of mentale klacht hebt, komt dat omdat je ergens een zwakke plek hebt. Dat klinkt misschien bot. Alsof je zelf de klacht hebt veroorzaakt. Zie het als een signaal van je lichaam. Je lichaam vertelt je dat er iets uit balans is. Wat is die zwakke plek? Leer hem kennen zodat je hem kunt versterken.

Oorzaken van chronische aandoeningen kunnen liggen in oude trauma’s die je lichaam nog vasthoudt. Of gedragspatronen die je ooit hebt aangeleerd. Misschien ligt de oorzaak wel in de manier waarop je je leven invult. Doe je de goede dingen? Vul je jouw leven met datgene waar je een passie voor voelt? Of wordt je tijd opgeslokt door praktische zaken als geld verdienen of zorgen voor je gezin?

Als jij het optimale uit je leven wilt halen, dan is daar echt veel mogelijk. Chronische aandoeningen zijn natuurlijk niet gemakkelijk op te lossen. Maar er is wel veel te verbeteren. Hoe ver we daarin komen, dat zal de tijd leren. Ga je ervoor?

DSC_0295 (2)

Traject

Jouw lichaam weet allang wat er aan de hand is. We hoeven het “alleen maar” aan jouw lichaam te vragen. Wat is jouw zwakke plek, en waarom speelt deze zwakke plek op? Welke ervaring is een blokkade geworden, of welke karaktereigenschap is werkloos? Dat inzicht is jouw sleutel tot gezondheid. Voor dit inzicht zoeken we alle elementen, als een soort puzzelstukjes, bij elkaar. Ik reik je de stukjes aan en maak de weg vrij voor je. Of het een succes wordt, dat is aan jou. Succes bereik je door aan de slag te gaan met jouw inzichten, en bereid te zijn iets te veranderen in je leven.

Werkwijze

Het traject beginnen we met een intakegesprek, waarin we jouw klacht en historie daarin bespreken. Daarna gaan we meteen aan de slag met de eerste behandeling. Na iedere behandeling overleggen we over het vervolg. Om jouw lichaam en energie te laten spreken, maak ik gebruik van kinesiologie. Kinesiologie maakt het mogelijk zeer gedetailleerd te werken op het gebied van zowel lichaam, geest als ziel. Ook maak ik gebruik van hulpmiddelen als inzichtkaarten en bloesemremedies. Wil je meer weten over hoe dit werkt? Klik dan hier.

Inhoud traject

Het traject duurt gemiddeld zeven maanden. De eerste behandelingen vinden plaats om de drie à vier weken en daarna om de zes à acht weken. Je lichaam heeft dan de tijd om te herstellen en jij hebt de tijd aan de slag te gaan met je inzichten. Het traject bestaat uit:

  • Een intakegesprek
  • Vijf behandelingen met kinesiologie
  • Adviezen ter ondersteuning over bijvoorbeeld voeding of supplementen
  • Tips en oefeningen voor thuis
  • Dagelijks de mogelijkheid om vragen te stellen via app of mail

 

Deze investering in je gezondheid kost 350,-. Betaling in termijnen, na iedere behandeling, is mogelijk. Is jouw klacht na vijf behandeling nog niet helemaal opgelost, of wil je een verdere verdieping, dan zijn extra behandelingen van 70,- per keer mogelijk.

 

Mijn therapie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging de FAGT en de RBCZ. Als je een verzekering hebt die alternatieve geneeswijzen dekt, kun je (een deel van) de kosten bij je verzekeraar terugvorderen. Check hiervoor de voorwaarden en vergoedingenlijsten van je verzekering.

Wil je meer weten over klachten waar ik in mijn praktijk veel mee werk? Klik dan hier

Jitske Rutte

Waarom een traject met mij?

Als je ervoor kiest om met mij een traject aan de gaan om je gezondheid terug te winnen, dan kies je voor een heel kundige, ervaren en empathische therapeut. Naast de verplichte medische kennis heb ik heel veel specifieke kennis vergaard. Ik breng kennis uit stapels wetenschappelijke onderzoeken samen en verwerk deze kennis in behandelprotocollen. Dit doe ik al vele jaren en voor allerlei aandoeningen. Daarnaast kan ik jouw situatie goed invoelen en begrijpen, maar je ook een spiegel voorhouden als dat nodig is. En de rode draad zien in jouw verhalen en de puzzelstukjes die we samen verzamelen. Prettig in de omgang en met veel kennis, dat is de meeste gehoorde terugkoppeling van mijn cliënten.